Ked dôjdu peniaze na rekonštrukciu

Situácia že ste v polovici rekonštrukcie bytu a dôjdu vám peniaze môže nastať veľmi jednoducho. Hlavne ak ste podcenili finančnú analýzu na začiatku.

Spočiatku totiž všetko vyzerá inak než sa ukáže časom. Moja rada je, pripravte si dvojnásobok peňazí než je predpokladaná cena za materiály. Časom totiž vyskočia nepredvídateľné výdaje. Budete napríklad kupovať ďalšiu vŕtačku, lebo tá lacná čo mala všetko vydržať nevydržala a ani ju nevyreklamujete. Alebo ešte počas rekonštrukcie zmeníte názor a budete premiestňovať novú priečku inde. Alebo si na nejaké práce zavoláte robotníkov, ktorí to čo by vám trvalo mesiac zvládnu za týždeň. A to stojí prachy.

V prípade že vám dôjdu peniaze netreba zúfať. Ak máte vo výhľade nejaké väčšie peniaze počkajte. O mesiac vám možno končí stavebné sporenie. Alebo očakávate vyššie odmeny v práci.

Čo ale v prípade ak sa nič také nechystá a vy sa chcete čo najskôr nasťahovať? Treba zmeniť priority. Sfunkčniť záchod, kúpeľňu, kuchyňu a zabezpečiť čo najmenšie roznášanie bordelu po byte. Síce sa to bývanie bude spočiatku podobať na čunder, ale aspoň niečo. Hlavným cieľom je predsa nasťahovať sa.

Aby ste nedošli až sem, radšej si na začiatku rozmyslite či na veľkú rekonštrukciu máte dosť peňazí. Ak reálne usúdite že nie, sťahujte sa hneď. Ušetríte si kopu starostí.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára