Nedostali sme hypotéku

Jak sme tak čakali na schválenie hypotéky, občas som zavolal realiťákovi, ale tváril sa že všetko je ok. Prešiel mesiac a nič.
Po mesiaci nám banka oznámila že nám neschválili hypotéku. Vraj je problém s vlastníctvom bytu.

Realitka sa okrem predávania nehnuteľností zaoberá aj pôžičkami. Majitelia bytu si od realitky požičali prachy a nevrátili. Jak si požičali prachy, tak sa realitka napísala na list vlastníctva k tomu bytu ako zábezbeku. A to bol problém, že nebol jeden majiteľ bytu. Po krátkom jednaní sme sa dohodli že majitelia prepíšu byt na realitku a tá nám ho potom predá.
Vznikol problém s rýchlosťou práce katastra, a tak sme si museli priplatiť aby kataster urýchlil zápis bytu na realitku. Nastali ďalšie dva týždne čakania na znovuschválenie hypotéky.

Medzičasom byty išli hore o tristo tisíc, blížil sa koniec roka a každý chcel kúpiť byt. V tom čase boli byty asi najdrahšie v doterajšej histórii. Bolo to úplne šialené.

Takže sme čakali znova, ale všetci sa tvárili že už je to ok, že už to prejde.

Až jedného krásneho dňa zavolala hypotekárna špecialistka že hypotéku nám schválili, potom prišla sms že mám na účte niekoľko miliónov, v zápätí druhá, že niekoľko miliónov mi odišlo z účtu. Milionárom som teda bol asi dvadsať sekúnd. Od tejto chvíle, ak sa nepozbieram, budem doživotným dlžníkom.

1 komentár:

  1. Nam hypoteku hned schvalili a cele to trvalo od zalohy 2 tyzdne, ale aj tak sme boli dost nervozni (napr. aj tym, ze nam bezdovodne posunuli splatku uveru o mesiac neskor, a tak sme mali zaplatit uroky za prvy mesiac naviac..nastastie nam to potom upravili). Ale nechcel by som zazit, ze by nam uver neschvalili..

    OdpovedaťOdstrániť