Kam s odpadom

Pri rekonštrukcii bytu, bytového jadra sa stretnete s problémom, kam s odpadom. Toho odpadu sa totiž urodí strašne veľa. Ešte ani nezačnete rekonštruovať byt a už budete mať prvé plné mechy. Nosiť to ku kontajnerom nie je správne a dokonca by ste mohli za to dostať pokutu.
Ja som sa s tým nebabral a všetko som to vynosil do zberného dvora.
Zberné dvory sú v každej obci a môžete tam priniesť všetok odpad čo vytvoríte. Vraj existuje nejaký limit koľko toho môže jeden človek za mesiac priniesť, ale čo som sa tam s chlapmi rozprával, tak sú radi že to nemusia zbierať kade tade po meste a okolo kontajnerov, lebo stavebný odpad nemôžu nasypať do obyčajného smetiarskeho auta.
Stavebný odpad vynášajte priebežne, nie je nič horšie ako keď sa v byte nedá poriadne pohnúť lebo sa človek prepletá pomedzi kopy starého a nového materiálu.

1 komentár:

  1. Naša rekonštrukcia bytu prebiehala podobne ako píšeš, všetko sme odnašali do zberneho dvoru v Petržalke, kde nam na treti krat povedali ze sme tam uz moc casto a ze viac uz odniest nemozme, asi cakali nejaky uplatok ... tiez ich otvaracie hodiny boli pre nas dost obmedzujuce, preto sme zacali odnasat do zberneho dvoru pri zahradnickej, kde nam vsetko bez problemov zobrali aj ked sme sa tam otocili 5x denne. Cez Apollo to bolo z petrzalky na skok, takze par minut naviac nam ai tolko nevadilo, po rekonstrukcii sme dali jednemu chlapikovy co nam najviac pomahal, aj pri vykladani auta, sixpack plechoviek piva a z dobrym pocitom sme rekonštrukciu zakončili. O to viac ma potom nahneva ked zbadam hordy stavebneho odpadu valajuce sa pri kontaineroch... ale stale tak robi vacsina ludi. Na dalsiu rekonstrukciu, ktory sme robili pri prestahovani, sme si uz zavolali firmu, ktora sa o odpad postarala :)

    OdpovedaťOdstrániť