Kto dnes predáva byt?

Obhliadky bytov so sebou priniesli niekoľko zaujímavých skúseností. Čo sú to za ľudia čo v dnešných pohnutých časoch predávajú byt?

Rozvádzajúci sa manželia
Často po rozvode žijú spolu v jednom byte a to potom vyzerá nezriedka tak, že byt je rozdelený na dve polovice, pričom pri prehliadke vám ukážu len jednu z nich. Do druhej sa skrátka nedostanete, keďže druhý z manželov nič predávať nechce.
Alebo sa dostanete všade, ale všimnete si v jednej izbe chladničku a varič, to jak kuchyňa pripadla protistrane. Alebo v kuchyni nájdete dva kuchynské linky, každý svoju.

Dediči
Toto sú často predávajúci. Spravidla jeden z dedičov sa postaré o predaj bytu po babke. Títo predávajúci majú úplne scestné predstavy o tom za koľko s dá predať byt a pýtajú veľa, lebo zisk z predaja sa potom rozdeľuje na niekoľko dielov. Tak aby na každého vyšlo čo najviac.

Milionári
Súhrne ich tak nazvem, hoci dnes je už milionárom každý kto má byt. To sú ľudia ktorých neuvidíte. Postavili si dom a presťahovali sa tam. V byte nechali úplne všetko tak, ako keby odišli včera. Nábytok si do domu kúpili nový takže tento už nepotrebujú a snažia sa vám ho predať s bytom. Nezriedka zanechajú skrine plné oblečenia. Predajom bytu poveria realitku, takže stretnete len realitného agenta. Sú to zrekonštruované byty a sú za poriadne ceny.

Chudáci
Ľudia čo nestíhajú platiť rôzne pôžičky. Alkoholici. Feťáci. Nezamestnaní. Pohľad na týchto ľudí je smutný, rozprávajú úplné blbosti. Bývajú na byt a okolie citovo naviazaní a keby ich nedonútili okolnosti nikdy by ho nepredali.

Realitní špekulanti
Ľudia čo byt kúpili predčasom, prenajímali ho a teraz veria že je správny čas na predaj. Títo predávajú s jediným cieľom, predať čo najlepšie. Klasický obchod.

2 komentáre:

  1. My, čo by sme radi kúpili vlastný byt, presne taký dostali starí zadarmo, sme najväčší chudáci. A ostatní sa nám smejú.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. asi tak .. ale aj s pozickou mozem taky maly byt splacat do smrti..

    OdpovedaťOdstrániť