Dvakrát meraj ...

Presne ako hovorí príslovie. Dvakrát meraj a raz rež. Platí to pri novom byte dvojnásobne.

To že má byt napísané xy metrov štvorcových ešte neznamená že taký priestor je aj skutočne využiteľný. Takže prichádzame do bytu ktorý plánujeme rekonštruovať a ideme merať.

Všetky steny treba pomerať. Izby vôbec nemusia mať rovnobežné steny a stropy nemusia byť od podlahy všade rovnako vysoko. Odmeriame si aj všetky dvere, hrúbky priečok. Potom ako sa nám to podarí treba zaniesť všetko do plánu. Môžete skúsiť nakresliť váš byt v autocade, ale to je ako ísť s vrtuľníkom na zajace.

Zvyčajne ľudia použijú nejaký klikací, webový nástroj v ktorom nakreslia byt čo sa ako-tak podobá. Pamätajte že každý obrázok, náčrt je lepší než žiadny. A v prípade že nemáte skúsenosti s kreslením 3D obrázkov, rovno hneď zabudnite na všetky tie sofistikované nástroje.

Štvorčekovaný papier a ceruzka na začiatok úplne stačí. Zanesieme do plánu miestnosti, nezabúdame na hrúbky stien, okná, radiátory, dvere. Akonáhle je to hotové, obrázok si dobre uschovajte a skopírujte. A už ho nemeňte. Je to základ z ktorého vychádzame. Teraz môžete skúsiť nakresliť nejaký 3D obrázok, ale je to na dlhé trate. V prípade že ideme snívať, môžeme sa pokúsiť nakresliť ako to bude po prestavbe. Nezabúdajte na to že nosné steny búrať nemôžeme takže im treba prispôsobiť tvar miestností. My sme si nakreslili asi dvadsať rôznych návrhov kým sme našli ten pravý.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára