Rozhodnutie - kupujeme tento byt!

V jeden krásny deň sme prechádzali inzeráty s ponukami na webe a narazili sme na byt ktorý vyhovoval takmer všetkým našim požiadavkám. Zavolal som teda realitného agenta aby som dohodol obhliadku. Po dvoch urgenciách sa to nakoniec podarilo, obhliadka dohodnutá.

V dohodnutý čas sme na mieste. Realitný agent nám samozrejme nepovedal presnú adresu, aby sme tam nešli bez neho skôr a nedohodli si kúpu bez neho. Takže sme sa stretli a vchádzame do bytu. Majiteľ v pohode, byt po čiastočnej rekonštrukcii, jadro nové. Pár vecí bolo spravených divne ale to by sa dalo prerobiť.

Na druhý deň volám realitného agenta že máme záujem. Dohadujeme si zloženie zálohy. V ten deň sa však už realitný agent neozýva, ani na druhý. Na tretí deň volám že či je nejaký problém. Realitný agent mi vysvetlil že majiteľ má viacerých záujemcov a že sa rozhoduje komu z nich to predá. Volám na ďalší deň, a dozvedám sa že majiteľ sa pýta či by sme prihodili napríklad sto tisíc, že uprednostní najvyššiu ponuku.

Tak sme sa na neho vykašľali.

Mimochodom, ten byt nieje predaný dodnes a to už je rok odkedy sme tam boli. Je prenajatý.

9 komentárov:

  1. Tak to je klasika. Koukám, že i na Slovensku je to podobné, jako v ČR... :(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. S neserioznostou a desnou urovnou komunikacie mam tiez svoje skusenosti..
    Pika

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Rozumiem tomu spravne, ze agent bol agentom predavajucej strany? A ze majitel chcel viac penazi a ked mu ich nikto nechcel dat, tak z biznisu nic nebolo a byt si zatial nechal? Ak ano, tak potom nerozumiem, co je na tom neseriozne. Da sa hovorit o chybajucej slusnosti, ale neserioznost? Co je najvacsi problem, konkretne?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. lev: Ja ako problem vnimam to, ze predavajuci predaval byt za urcitu cenu, ja som tu cenu akceptoval a chcel byt kupit. A vtedy sa predavajuci rozhodol ze ked mu dam tolko penazi tak skusi ci mu nedam viac. Samozrejme moze to takto robit donekonecna. Ale co by spravil keby som povedal ze dam o sto viac? Mohol by povedat ze je viac takych co daju o sto viac a skusat ci dam o dalsich sto viac. Je to normalne?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jaj, to uz bola dohodnuta cena... tak to uz neserioznostou zavana. Mozno nie zo strany agenta, ten mohol byt na majitela skor nastvany (ak mu to neporadil), lebo prisiel o biznis. Niektori ludia su skratka nenazrani. (Aj levy. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Podobna skusenost, ale so stastnym koncom - pri kupe bytu sme tiez najprv vyuzili realitky, po tom, co sme zistili, ze "vyhoda" kupy cez realitku spociva v zaplateni 50 litrov zalohy a pri odskoceni od kupy o nu prist, sme zacali hladat len na vlastnu past. Po case sme nasli byt, ktory by nam skvele vyhovoval, s majitelom sme sa predbezne dohodli, ale ze ma este jednoho vazneho zaujemcu. O par dni nam oznamil, ze ten prihodil viac a ak ho nemame zaujem preplatit, ze to predava jemu. Sklamanie na nasej strane, my sme uz prihadzovat nemienili. Po tyzdni sa nam ale ozval opat, ze "ten druhy" je akysi spekulant a ze to teda predava nam, samozrejme za cenu, za ktoru sme sa dohodli pred tym.
    Poucenie - pokial mozno, vyhnut sa realitkam, ich servis mozno pri troche snahy a nastudovani si vsetkeho co treba, ozeliet a takisto, uz uplne stratena sanca, nemusi byt este uplne stratena.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. sloper: Snom kazdeho hladajuceho je najst byt bez realitky. Realita je ale velmi tazka ako som uz spominal v predoslych prispevkoch na blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. lev: Nenazranych ludi najdes casto sa pohybovat pri realitach. Je to dzungla. Lovci lovia slabych.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. tiez sa mi stalo nieco podobne a ako makler som nasrastvany na predavajuceho, ale aj na neserioznost kupujucich, ktori sa tvaaaarili ako medik a pritom cely cas spekulovali ako mna a moju spolocnost osuskat, no a momentalne to vyzera tak ze nas aj osuskali.
    realitny makler

    OdpovedaťOdstrániť