Ako sme našli náš byt

Pretieklo veľa vody v Hornáde, snáď aj rok a pol sme chodili pozerať byty čo boli na predaj. Žiadny sa nám nepáčil natoľko aby sme sa rozhodli že je ten pravý. Ak aj bol celkom dobrý, chceli peniaze hneď, alebo mali problém s hypotékou a podobné špecialitky. Do toho sme nechceli ísť.
Až raz, objavil sa ďalší byt v ponuke. Jeden z mnohých v rade. Podľa lokality a popisu spĺňal takmer všetky kritériá. Zavolal som realitnému agentovi. Nedvíhal. Zavolal som mu snáď desať krát kým som sa dovolal. Povedal mi že ten byt je už predaný.
Po mesiaci, keď byt stále bol v ponuke som volal znova. Odrazu už predaný nebol. Tak sme dohodli obhliadku.
Dispozícia bytu super, veľkosť super. Prešli sme sa bytom, vyzeral dobre. Pôvodný stav, akurát okná boli vymenené. V predizbe sme sa teda dohodli že záujem máme a že ho chceme.

O pol hodinu nám volal realiťák že v byte bývajú neplatiči, majú úvery, ale že to realitka všetko zrovná a nebude problém s hypotékou. Tak sme mali malú dušičku, ale byt sa nám páčil tak sme povedali že ok.

Na druhý deň sme boli zložiť zálohu, presne pár sto tisíc. Narozdiel od predošlej skúsenosti, tu to bolo úplne korektné a aj dohoda o zložení zálohy obsahovala všetko čo mala. Proste to pre nich bol jeden z mnohých obchodov.

2 komentáre:

  1. Tak to je super že ste našli ten správny byt. Poznám to, je to ťažké.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Celkom pútavé, tiež sme niečo podobné pred časom zažívali.
    Dávam si Ťa do Google Readera ...

    OdpovedaťOdstrániť