Investovať do nehnuteľností?

Dnes je veľmi populárny názor že sa oplatí investovať do nehnuteľností. Často majú tento názor aj ľudia čo nemajú peňazí nazvyš. Potom nazerajú na kúpu bytu ako na investíciu a to im možno kazí dojem z kúpy.
Treba si uvedomiť jednu vec. Nie každé kupovanie bytu je o investovaní. Ak nemám kde bývať a potrebujem byt alebo dom, vtedy nejde o žiadne investovanie. Vtedy ide o bývanie. Prepočítavať všetko na peniaze, alebo pri všetkom zvažovať koľko na tom zarobím je scestné. Veď predsa keď kupujem byt na bývanie tak ho nejdem predávať. A v tom prípade je takmer jedno ako sa ceny vyvýjajú po kúpe. Pretože ja v tom byte chcem bývať a nie ho predávať.

V prípade že chcete investovať a kúpiť byt za účelom neskoršieho predaja alebo prenájmu, premýšľajte o budúcnosti lokality. Sú také príbehy z Prahy kde múdri investori nakúpili malé byty na okraji Prahy, v nezaujímavých lokalitách. Prešlo pár rokov a na poliach za sídliskom vyrástli obrovské biznis centrá v ktorých pracujú ľudia čo potrebujú bývať. Najlepšie čo najbližšie pri práci. Odrazu cena týchto bytov vyrástla astronomicky nahor.

Tomu sa hovorí dobrá investícia.

1 komentár:

  1. Teda, jsem rád, že jsem našel tenhle blog. Píšeš pěkné články. Teď k tomuhle konkrétnímu - jsem z Prahy a tady narostly během posledních let ceny nemovitostí všude víceméně bez ohledu na lokalitu. Ale je fakt, že i na to musel někdo pomyslet, když si kupoval byt na investici ;)

    OdpovedaťOdstrániť