Obhliadka bytu - ako sme takmer videli byt

Realitní agenti vás vezmú na obhliadku aj keď vedia že nevyhovuje vašim kritériám. Oni totiž veria že vás presvedčia že to je super byt a že ste si požiadavku vymysleli v slabej chvíli a vlastne vám na tom ani tak veľmi nezáleží. Jedna nám napríklad tvrdila že balkón je blbosť a že ona má balkón a nikdy naň nechodí. A teda ani nám netreba balkón. Alebo iný nám tvrdil že byt na prvom poschodí nieje na prvom ale na druhom. Z jednej strany totiž boli pivnice. Alebo vám budú tvrdiť že susedia sú dobrí a tichí. Odkiaľ by to asi tak ten realiťák mohol vedieť?

Jedného krásneho dňa sme si dohodli obhliadku bytu. Realitní agenti si spravidla dohodujú obhliadky s potenciálnymi klientami v polhodinových intervaloch. Veľakrát sa nám stalo že sme boli na obhliadke s ďalšími záujemcami, to v prípade že sa dohodne rovnaký čas. Je to divné ale čo už.
Tak sme teda dorazili ku vchodu kde sme čakali na agentku. Jedna z našich požiadaviek bola aby byt nebol štítový, teda aby nebol na kraji pri studenej stene. Vedela o tom aj realitná agentka, uisťovala ma že nieje štítový.
Ako tam tak čakáme, odrazu z brány vyšla realitná agentka aj s záujemcami o kúpu čo si byt pozerali pred nami. Chvíľu sa ešte rozprávali. Potom prišla agentka k nám a povedala: "Ľutujem ale títo záujemcovia čo tu boli pred vami majú záujem o kúpu, takže byt je od tejto chvíle rezervovaný a už v ňom nebudeme robiť obhliadku." Hm, smola.

Len tak pre zaujímavosť som sa spýtal na ktorej strane je ten byt. Bol štítový.

3 komentáre:

  1. Tak to je super pribeh. Pis viac takych.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Taky pěkné :( Můžu se zeptat, proč nepíšeš jména realitek nebo makléřů? Aspoň by s nimi pak čtenáři neztráceli čas.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mená sa menia a názvy realitiek tiež. Viem že tá istá skupina ľudí má tri realitky. Prečo to tak je netuším. Do konkrétností ale veľmi nechcem zachádzať, ciele tohto blogu sú iné :-) .

    OdpovedaťOdstrániť