Odstraňovanie starých omietok

  Tak sme sa rozhodli pre úplnú rekonštrukciu. Všetko vyhádzať, vytrhať, všetko prerobiť nanovo.
Kde začať? Predpokladám že už ste povyhadzovali staré skrine po predošlých majiteľoch a zostal vám holobyt, ktorý idete rekonštruovať. Začať môžete rôznymi činnosťami, takže ak už máte vybavené papiere na rekonštrukciu, smelo dotoho.

  Staré omietky odstraňujeme buď ručne, alebo mechanizovane. Ručné odstraňovanie má svoje čaro. Vezmete do ruky špachtľu a škrabete. Aj my sme to tak robili. Prešlo nás to po dvoch dňoch. Ruky úplne v prdeli, oškreté prsty. A zoškrabaná sotva polovica jednej steny. Takto by to nešlo. Ale aspoň si to dobre pamätáme.

  Zavolali sme si na pomoc odborníkov a tí priniesli flexu, na ňu nasadili taký okrúhly oceľový kartáč a s týmto to už šlo skoro samo. Problém tejto technológie je obrovský hluk a neskutočný prach. Od prachu čiastočne pomôže pred škrabaním stenu oliať vodou, ale pomôže to naozaj len čiastočne.
Samozrejme že tento spôsob je vhodné použiť len ak máte holobyt bez obyvateľov, v prípade že tam bývate je to nemysliteľné, to by ste neupratali asi nikdy. Odporúčam dobrý prievan, viditeľnosť v priestore sa trošku zlepší. Samozrejme nezabúdajte na rúšku na tvár, aby ste nedýchali ten bordel priamo. A okuliare, aby vám borel nepadal do očí.

  Po pár dňoch si budete môcť povedať hotovo. Z vašeho nového bytu, ktorý mal omietky, sa stala dokonalá ruina. To sme chceli dosiahnuť, v rozbíjaní pokračujeme ďalej nabudúce.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára