Odkiaľ vziať peniaze na byt?

Rozhodnutie o tom že chceme kúpiť byt padlo už veľmi dávno. Problém bol so zháňaním peňazí. Ako financovať takú akciu? Z našich platov sa nedalo kúpiť nič, minuli sme každý mesiac skoro všetko. V zúfalstve sme si založili stavebné sporenie. Do miliónov to má ďaleko, ale aspoň niečo sme boli nútení odkladať. Za tie roky sa tam nazbierali nejaké peniaze takže dnes už snáď tie peniaze na niečo použijeme.
Aj toto ale bolo málo na byt. Jedinou schodnou možnosťou bola hypotéka. V časoch pred pár rokmi sme ale zarábali tak málo, že žiadna banka nám nechcela dať hypotéku v takom objeme ako sme potrebovali. Bola to neriešiteľná situácia.
Jak plynul čas začali sme zarábať trošku viac, aj banky začali dávať hypotéky kadekomu. Tak sme skúsili druhé kolo a tu sme už boli úspešní v každej banke kde sme boli.
Takže ak aj vy potrebujete kupovať byt a nemáte nič, jedinou možnosťou je hypotéka. Hypotéka je geniálny produkt. Požičajú vám peniaze a vy im vrátite dvaapol násobok. Príklad: požičiate si dva milióny so šesť percentným úrokom. To je za desať rokov šesťdesiat percent a za tridsať rokov stoosemdesiat percent. Plus rôzne poplatky. Ešte zostáva veriť že úroky nebudú dramaticky stúpať.
Nič iné ale dnes neostáva a ak nič iné nezostáva treba to spraviť čo najskôr.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára