Falošné inzeráty na predaj bytu, domu

Každý kto zúfalo hľadá nové bývanie časom dospeje k tomu že začne pozerať inzeráty všade. Na prvý pohľad to vyzerá tak že sa v kuse predáva obrovské množstvo bytov. Hocijaké veľkosti, hocijaké ceny, proste stačí vziať peniaze a kúpiť. Realita je ale často úplne iná.

Neviem presne čo tým sledujú tí čo zahlcujú inzerciu falošnými ponukami. Možno to robia sami realitní agenti, aby zanikli inzeráty čo ľudia zadajú sami. Predávať byt totiž nieje o nič ľahšie než kupovať, ale o tom inokedy.

Takže, vzal som do ruky noviny a volal. Inzeráty v novinách prichádzajú na rad až po tom čo som si prešiel ponuku realitiek na weboch, takže zjavne žiadny z bytov na weboch nevyhovoval. Väčšina inzerátov bola z realitiek ktorých ponuku som už videl. Tak jedna desatina inzerátov bola podaná skutočnými ľuďmi čo chcú predať byt. Motivácia týchto ľudí je rôzna, od vidiny miliónov získaných rýchlo a bezpracne až po podvodníkov ktorí hľadajú chudákov čo predali dom po babke a nechajú sa ošmeknúť. Väčšina týchto ľudí keď počuje slovo hypotéka automaticky vycúvajú, lebo si nevedia predstaviť že reálne to znamená peniaze tak o dva týždne neskôr.

Dohodnúť si reálnu obhliadku bytu nájdeného cez inzerát je veľmi ťažké.

1 komentár:

  1. Toto je pre mna hodnotna informacia, nevedel som, ze az tolko inzeratov moze byt falosnych.

    OdpovedaťOdstrániť